Környékünkről, Közélet, nemzeti egészségügyiFelhívások és tájékoztatók, Rendezvények, Sport, Városháza
II. DISZNÓTOROS és KOLBÁSZTÖLTŐ FESZTIVÁL
2017.november 18. szombat
KOLBÁSZTÖLTŐ VERSENY SZABÁLYZAT
Mágocs Város Önkormányzata a II. Mágocsi Disznótoros és Kolbásztöltő Fesztivál alkalmával kolbásztöltő versenyt hirdet.
>>> NEVEZÉSI LAP LETÖLTÉSE <<<
Verseny időpontja: 2017. november 18. (szombat) délután 14 óra (Megjelenés egy órával a verseny kezdete előtt.)
Verseny helyszíne: Művelődési Ház Nagyterme (7342 Mágocs, Szabadság utca 19.)
Jelentkezés feltételei: A versenyre max. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Jelentkezési határidő: 2017. november 8.
A jelentkezés feltétele a versenykiírás alján található nevezési lap kitöltése és visszaküldése a megadott jelentkezési határidőn belül a Művelődési Házba.
A csapatok részére a helyet a nevezési lap beérkezésének sorrendjében biztosítjuk. (A Nagyteremben lévő helyek felosztása után további helyeket már csak a Kisteremben tudunk biztosítani.)
Nevezési díj: Csapatonként 8000 Ft amely tartalmazza az 5 kg mennyiségű húst.
Csapatoknak gondoskodni kell: Az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és kóstoltatáshoz szükséges eszközökről, késekről, darálóról, fűszerekről, bélről, sütő berendezésről (részletes leírás a felhívás végén).
Rendezők biztosítanak: Csapatonként 1 db asztalt, padot, hulladék tárolására szolgáló zsákot.
A zsűri értékeli:
- a megjelenést, a ruházatot és a munkavégzés higiéniáját, kolbászkészítés folyamatát
- a tálalás esztétikumát, asztal díszítését
- a megsült kolbász ízét, állagát, illatát, színét
Az elkészített kolbászokat (méretük: kb. 20 cm) az épületen kívül kijelölt területen kell megsütni (az ehhez szükséges eszközöket a csapatoknak kell biztosítaniuk). Ebből kell mintát (kb. 20 dkg) átnyújtani a zsűri tagjai számára, melyet a szervezők fognak begyűjteni.
A csapatok kóstoltathatnak, melynek során kötelesek betartani az élelmiszerhigiéniai előírásokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet, amit a csapatoknak kell biztosítani, mindazzal együtt, amit a kóstoltatáshoz adni szeretnének (pl. kenyér, savanyúság, mustár stb.)
A nevezéssel kapcsolatban Nemes Adrienn a 20/669-8298-as telefonszámon nyújt bővebb információt.